– Door Lieve 

(Lieve a.k.a. ‘de mama’ versterkt vanaf vandaag ons blogteam! Lieve is vegetariër, houdt van tuinieren en aquarelleren en experimenteert graag met natuurlijke verzorgingsproducten. Daarnaast zit ze me ook graag achter de veren. Een goeie aanvulling voor de blog, dus, allez. 😉 Btw: Hoe professioneel is dat hier aan het worden, zeg? Straks kunnen we onze citroenen laten sponsoren! En naar bakpoeder-events!)

2_wellness
Eva en Lieve a.k.a. de mama, voor we aan ons wellnessmomentje begonnen. Merk vooral Eva’s doffe winterhuid op, hehe. (Ség!)
3_wellness
Wasbare wattenschijfjes en een plantenspray. “Ehm, mama? Wat ben jij van plan met mij?”

Stormweer buiten, lente in de lucht… Een ideaal moment om je huid op te frissen. En al zeker als je bij dochterlief een beetje winterdofheid opmerkt. (Note van Eva: ség!)

Er zijn natuurlijk duizend en één manieren om je huid op te frissen, ook als je enkel natuurlijke en pure ingrediënten wil gebruiken. Wij zochten in de keuken en vonden bakpoeder, citroen en een eitje.

Wellness uit de keukenkast

  • 1 eiwit
  • 1/4 citroen
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • (wasbare) wattenschijfjes

Scrub van bakpoeder

Bevochtig je gezicht en hals met lauw water. Masseer met zachte draaiende bewegingen van de vingertoppen het bakpoeder over het ganse gezicht en hals, vermijd de oogcontour. Werk niet te droog, dat zou de huid kunnen beschadigen. Verwijderen met overvloedig lauw tot koud water, droogdeppen. Babyhuidje!

En nu baby laten stralen met een eiwitmaskertje

Neem 1 eiwit. Klop het goed los en druppel er wat citroensap bij. Goedje op het ganse gezicht aanbrengen, ook de oogcontouren en hals niet vergeten.

10 minuten laten inwerken tot het masker opgedroogd is en je een strak poppengezicht hebt (Note van Eva: tot je niet meer kan praten, dus. Opgelet: it’s a trap!). Neem het masker af door koud water te nevelen (met een plantenspray), schoon maken met licht vochtig wattenschijfje.

Extra boost

Wil je nóg een extra boost, druppel dan wat vers citroensap in je handpalm, verdeel over je beide handen en breng deze pure vitamine C aan over je gezicht. Vermijd je ogen (Note van Eva: AAAARGHHHHH (grapje)), laat even inwerken tot het een beetje prikt. Spoel overvloedig met koud water.

Breng je favoriete olie of dagcréme aan.

Voila, simpel, snel, goedkoop maar heel effectief klaar voor de lente.

1_wellness
Citroen, bakpoeder en opgeklopt eiwit: meer heb je niet nodig om je huid een frisse boost te geven.

Praktisch: plantenspray gekocht bij Phyt Plants // wasbare wattenschijfjes van Druantia // gezichtsborstel van Iris Hantverk

Advertisements