– Door Bert

(Tarwevrij, koemelkvrij, veggie)

schermafbeelding-2017-02-24-om-21-05-33

Je liegt dat je zwart ziet als je op vrijdagavond zin hebt om te koken. Dan roept het frietkot je naam of jij die van de pizzakoerier. Allez, riép, want deze pizzaatjes zijn in een handomdraai klaar.

Supersnelle pizzaatjes

  • 2 pitabroodjes (de glutenvrije halen we bij Albert Heijn)
  • Pesto
  • Zelfgemaakte ketchup (niet in huis? Werk passata op met wat basilicum, peper, zout, chili en ketchup)
  • 1 wortel
  • 4 champignons
  • Pecorino of parmezaanse kaas
  • Een handje rucola of verse basilicum
  • Peper & zout
  • Truffelolie

Zet de oven op de hoogste grillstand. Doe 2 pitabroodjes in de broodrooster. Snij de wortel en champignons in fijne plakjes. Schaaf met de dunschiller dunne sneetjes van de pecorino (voldoende om de 4 pizzaatjes rijkelijk te beleggen).

Snijd de pitabroodjes open en leg ze op de ovenrooster. Bestrijk ze met een dunne laag pesto. Daarop smeer je een laagje ketchup of passata. Dan leg je de champignons, daarna de kaas en daarbovenop de schijfjes wortel.

Gril ongeveer 4 à 5 minuutjes tot de kaas mooi gekleurd is. Haal de pizzaatjes uit de oven. Werk af met een snuf grof zeezout, veel peper en wat truffelolie. Nog wat rucola of basilicum erover en klaarrr!

Advertisements